Varen op de Zaan tijdens de intocht

Op zaterdag 17 november komt Pakjesboot 12 aan in Zaanstad voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van dit feest is de Achterzaan ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans, tussen de Zaanbrug en de Julianabrug. Tijdens de intocht is dit stuk van de Zaan afgesloten voor alle vaartuigen die niet bij de intocht horen.

De afsluiting geldt op vrijdag 16 november tussen 11.00 en 18.00 uur en op zaterdag 17 november tussen 08.00 en 15.00 uur. De Julianabrug (kmr 6.79) en de Zaanbrug (kmr. 9.71) worden dan niet bediend. Op vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur en op zaterdag van 06.00 tot 8.00 uur kun je de brug op verzoek laten bedienen. Neem hiervoor contact op met de havendienst via telefoonnummer 14 075.

Waarom is de Zaan afgesloten? 
De NTR zendt de intocht live op televisie uit, aan de hand van een script. Alle boten die met de intocht meevaren hebben een rol. Om dit goed te laten verlopen kunnen particuliere booteigenaren dus niet met de intocht meevaren. Wel kunnen eigenaren van schepen die normaal al in dit gebied liggen, op particulier terrein, vanaf hun eigen boot de intocht bekijken. Deze boten moeten tijdens het evenement wel op hun plek blijven liggen.  

Pakjesboot 12 komt aan op de Achterzaan, met mooi zicht op de molens van de Zaanse Schans

Foto: Mike Bink

Hoog contrast