Win een aandenken aan de intocht in Zaandijk

Van sinterklaasversiering tot unieke schoudertas

Weet je nog? Vorig jaar rond deze tijd was Zaandijk voor de landelijke intocht van sinterklaas omgetoverd tot één groot sinterklaasdorp met overal vrolijke vlaggen en kleurrijke spandoeken. Van deze versiering heeft de gemeente Zaanstad na afloop ruim honderd unieke tassen laten maken. En die kun je nu winnen! 

‘We kregen na de intocht in Zaandijk heel veel enthousiaste reacties op de versiering’, vertelt Bart Scholten, coördinator intocht van de gemeente Zaanstad. ‘We wilden het mooiste materiaal dan ook graag een tweede leven te geven. Een deel is naar de Zaanse sinterklaascomités gegaan en een deel is verdeeld onder basisscholen die het meteen hebben gebruikt voor hun vieringen. Van het restant wilden we graag een tijdloos aandenken laten maken.’

Etuis, toilettasjes en shoppers

Zo kwam de gemeente uit bij Studio Hamers, waar eigenaar Marie José Hamers direct mogelijkheden zag in de gebruikte sinterklaasversiering. ‘Het was erg dankbaar materiaal om mee te werken. Het had veel afbeeldingen, dus ook een klein lapje gaf al snel een leuk effect. Ik kreeg van de gemeente de vrije hand om er iets moois van te maken. Van het slappere materiaal heb ik etuis, toilettasjes en schoudertassen gemaakt. Van de stevigere stof van de banners heb ik grote shoppers gemaakt.’

Herinnering aan de intocht

In totaal was er genoeg stof om meer dan honderd unieke tassen te maken. Een flinke klus voor Marie José Hamers, maar het resultaat mag er zijn. Bart Scholten vertelt: ‘Dit was precies wat we voor ogen hadden. Met een van deze tassen draag je altijd je eigen Zaanse intocht bij je.’ Door de tassen onder inwoners te verloten, hoopt de gemeente Zaanstad dat er weer mooie nieuwe herinneringen ontstaan.

Zo doe je mee aan de winactie!

[Je kan niet meer meedoen aan de winactie. Alleen de winnaars krijgen bericht.]
Wil je kans maken op 1 van de 100 unieke etuitjes, toilettassen, schoudertassen en shoppers? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in en geef de tas van je voorkeur aan. Begin december, rond pakjesavond, krijgen de winnaars bericht thuisgestuurd.


Op deze foto staat een model met een grote shopper, gemaakt van gerecyclede sinterklaasversieringVan de sinterklaasversiering zijn ruim honderd tassen gemaakt: etuis, toilettassen, schoudertassen en shoppers. 

Hoog contrast