Daar wordt aan de deur geklopt...

Win een aandenken aan de landelijke intocht 2018!

[deelname is verlopen] Weet jij het nog? Vorig jaar rond deze tijd was Zaandijk voor de landelijke intocht van sinterklaas omgetoverd tot één groot sinterklaasdorp met overal vrolijke vlaggen en kleurrijke spandoeken. Van deze versiering heeft de gemeente Zaanstad na afloop ruim honderd unieke tassen laten maken. En die kun je nu winnen!

Lees verder

Sintstad genomineerd voor ‘Beste Publieksevenement’

De landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk is door Stichting Nationale Evenementenprijzen genomineerd voor de titel ‘Beste Publieksevenement’. We zijn vereerd en trots dat we tot de zes nominaties behoren.

Lees verder

Burgemeester opent Sinterklaasmuseum Westzaan

Burgemeester Jan Hamming opent zaterdag 24 november het Pop-Up Sinterklaasmuseum in Westzaan. Hij neemt dan ook een nieuwe aanwinst voor het museum mee.  Het museum is gratis toegankelijk, maar slechts vijf dagen open. Dus mis het niet! 

Lees verder

6 hotspots tijden de intocht in Zaandijk

Van aankomstplein AAK tot het eindplein op de Zaanse Schans: de route die Sinterklaas aflegt tijdens de landelijke intocht is maar liefst 3 kilometer lang. Dus wat is nu de beste plek om te gaan kijken en je onder te dompelen in die heerlijke Sinterklaassfeer? 6 tips!

Lees verder

De landelijke intocht in Zaandijk: zo kom je er!

Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas aan in Zaandijk, een prachtig dorpje in Zaanstad. Je bent natuurlijk van harte welkom om hier naar de landelijke intocht te komen kijken. Maar hoe kom je er? We zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

Lees verder

Uitslag kleurwedstrijd bekend

Welke klassen hebben de tickets gewonnen voor het VIP-vak op de Zaanse Schans bij de landelijke intocht van Sinterklaas?
Na veel wikken en wegen heeft de jury de prijswinnaars uitgekozen.

Lees verder

Kleurwedstrijd voor alle Zaanse basisscholen

Alle groepen 1 tot en met 4 van alle Zaanse basisscholen hebben deze week post ontvangen van burgemeester Jan Hamming. In zijn brief vraagt hij de kinderen om mee te doen aan de Sintstad kleurwedstrijd.  De prijs: tickets voor de gouden cirkel, het VIP-vak op de Zaanse Schans bij de landelijke intocht van Sinterklaas.

Lees verder

Pepernotenrecept

Wil jij ook genieten van heerlijke (glutenvrij) pepernoten?  Bekijk het recept waar iedereen van kan snoepen.

Lees verder

Varen op de Zaan tijdens de intocht

Op zaterdag 17 november komt Pakjesboot 12 aan in Zaanstad voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van dit feest is de Achterzaan ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans, tussen de Zaanbrug en de Julianabrug. Tijdens dit evenement is dit stuk van de Zaan afgesloten voor alle vaartuigen die niet bij de intocht horen.

Lees verder

Nu verkrijgbaar: uniek Zaans inpakpapier

Het is een ding dat zeker is; Sinterklaas brengt cadeautjes. En wat je ook krijgt, het is altijd ingepakt in Sinterklaaspapier. Veel van dit inpakpapier komt uit de Zaanstreek en is gemaakt door Keijzer Papier uit Wormerveer. En dit jaar komt daar wel héél speciaal pakpapier vandaan.

Lees verder

Gezocht: vrijwilligers

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op 17 november deel willen uitmaken van de leukste Sinterklaasintocht van Nederland. Het gaat dan om diverse functies waarbij je niet altijd direct aan de route staat, maar wel meewerkt aan een fantastisch evenement. Wil je een steentje bijdragen op de dag van de intocht of in de voorbereidingen? Laat het aan ons weten!

Lees verder

Voorbereiding landelijke intocht 2018 in volle gang

Vier kilometer dranghekken, 120 extra wc's, 1000 kilo snoepgoed en nog veel meer is er nodig om Sinterklaas en de bezoekers een mooie dag in Zaandijk te laten beleven. Hoe dat allemaal gaat lees in je in het Noordhollands Dagblad.

Lees verder

Hoog contrast