Daar wordt aan de deur geklopt...

Wie doet wat tijdens de Sinterklaasintocht?

Achter de schermen zijn ontzettend veel mensen aan het werk om van de landelijke intocht 2018 een fantastisch evenement te maken. Benieuwd wat zij allemaal doen? De komende weken stellen we een aantal van hen aan je voor.

Annemieke Adema - Archiefinspecteur

‘We bewaren alles wat gebeurt en gebeurd is!'
Annemieke is archiefinspecteur en houdt zich bezig met alles wat de gemeente bewaard van Sinterklaas.

Lees verder

Debbie Best - Webcare

‘We doen alles om de feestvreugde te vergroten.’ Debbie houdt zich bezig met webcare en beantwoordt vragen van inwoners en bezoekers.

Lees verder

Baukje Reitsma Wijkmanager Koog Rooswijk Zaandijk Zaanstad Sinterklaascomite intocht

Baukje Reitsma -  Wijkmanager

‘Er zijn veel enthousiaste Sinterklaascomités in Zaanstad.’ Baukje is wijkmanager Oud-Zaandijk, Oud-Koog en de Rosmolenwijk en onderhoudt contacten met de Sinterklaascomités en bewoners.

Lees verder

Meester Martin en ouder Mignon basisschool De Werf

Meester Martin en ouder Mignon -  De Werf

‘De kinderen vonden het fantastisch om figurant te zijn.’ De klas van meester Martin en betrokken ouder Mignon van basisschool De Werf figureert in het Sinterklaasjournaal.

Lees verder

John Brouwer dirigent OrkestZ

John Brouwer - Dirigent van OrkestZ

‘Met onze muziek brengen we de sfeer erin.’ Dirigent John Brouwer van OrkestZ verzorgt samen met 45 muzikanten de muziek tijdens de intocht. Ze zijn op dit moment druk aan het repeteren.

Lees verder

Loek Keuter voorzitter EHBO vereniging

Loek Keuter - EHBO

‘Ik ben al 40 jaar EHBO-er. Hulpverlenen zit in mijn bloed.’ Loek Keuter is voorzitter van de EHBO-vereniging Koog-Zaandijk en verleent samen met andere vrijwilligers eerste hulp tijdens de intocht.

Lees verder

Toos Smit Coupeuse Zaanse pietenpakken

Toos Smit - Coupeuse Zaanse pietenpakken

‘Ik versier de pietenpakken met houten klompen en Zaanse huizen.’ Als ervaren coupeuse ontwerpt en maakt Toos Smit een aantal Zaanse pietenpakken die tijdens de intocht worden gedragen.

Lees verder

Jos Wiegman Traffic Support

Jos Wiegman - Verkeer en Mobiliteit

‘Een bezoeker moet niet door hebben wat wij hebben geregeld.’ Jos Wiegman van Traffic Support zorgt er samen met zijn team voor dat bezoekers moeiteloos van A naar B kunnen. En terug.

Lees verder


Hoog contrast