Wat is de beste plek?

6 hotspots tijdens de intocht in Zaandijk

Van aankomstplein AAK tot het eindplein op de Zaanse Schans: de route die Sinterklaas aflegt tijdens de landelijke intocht is maar liefst 3 kilometer lang. Dus wat is nu de beste plek om te gaan kijken en je onder te dompelen in die heerlijke Sinterklaassfeer? 6 tips!

1. Lagedijk

Wie de allereerste glimp van Sinterklaas wil opvangen, kiest voor een plekje aan de Lagedijk, dicht bij het Aankomstplein AAK.  Om 12.20 uur zet Sinterklaas hier voet aan wal. Tot die tijd zingt Rene Eshuis bezoekers warm met gezellige volksnummers. Vlak voordat Sinterklaas aankomt schakelt iedereen natuurlijk over op Sinterklaasliedjes. Ook nadat Sinterklaas uit het zicht is, blijft het feest met Rene Eshuis.

2. Julianabrug

Op de Julianabrug kunnen bezoekers Sinterklaas zelfs twee keer zien! Eerst kun je de Pakjesboot 12 langs zien varen op de Zaan. Enige tijd later komt Sinterklaas te paard voorbij.

3. Zaanse Schans

De Zaanse Schans biedt natuurlijk een prachtig decor voor de Sinterklaasintocht. Hoewel er fantastische plekken zijn zoals op de Kalverringdijk, kan je ook naar het Eindplein op het parkeerterrein van het Zaans Museum. Vanaf 11.00 uur speelt het OrkestZ hier Sinterklaasliedjes. Kinderen kunnen dan uit volle borst meezingen. Het hoogtepunt is natuurlijk dat Sinterklaas hier om 13.00 uur aankomt. En ook daarna speelt het orkest nog tot 14.30 uur Sinterklaasliedjes. Goed om te weten is dat er vlak voor het podium op het Eindplein een VIP-vak is ingericht voor bezoekers die een VIP-polsbandje hebben gewonnen.

4. Activiteitenterrein ZVV Zaandijk

Wil je de drukte een beetje ontlopen en zoek je vooral een plek waar de kinderen zich lekker kunnen vermaken? Dan kun je terecht op het terrein van ZVV Zaandijk. Dit ligt aan de overkant van de Zaanse Schans. Van 10.00 tot 14.30 uur is hier van alles te doen: er is een stormbaan, rodeostier, Twister XL, Mega 4 op een rij en een springkussen. Uiteraard staat hier ook een groot scherm, zodat iedereen hier de intocht live kan volgen.

5. Gortershof

Vlak in de buurt van de Lagedijk, de straat waar de Sinterklaasstoet doortrekt, ligt het Gortershof. Vind je de Lagedijk te druk, dan is dit een goed punt om te gaan kijken. In dit stukje Zaandijk staat een springkussen en kunnen kinderen zich laten schminken. Ook is er een groot scherm aanwezig waarop de intocht van Sinterklaas live te zien is.

6. Tuinstraat

Nog een fijne plek om je onder te dompelen in Sinterklaassferen is de Tuinstraat. Deze straat ligt eveneens vlak bij de Lagedijk, maar mocht je daar door drukte niet meer kunnen komen dan is dit een prima spot. Ook hier staat een groot scherm waarop je de intocht kunt volgen. En van 10.00 tot 14.30 uur kunnen kinderen zich hier uitleven op een springkussen.

Lagedijk intocht van Sinterklaas beste plekken route hotspots

Hoog contrast